Konserter å se frem til

Året hittil har vært preget av en mengde konserter. Da spesielt på sommeren. Når man har dratt land og strand rundt, i tillegg til å ha vært i Oslo mer enn noe som er godt for noe menneske, kan en bare takke seg selv. 
Det er alltid noen nye opplevelser, band man ikke har sett, band man vet er bra. Det er alt for mye som frister å dra på. I år har bandene stått på rekke og rad føles det ut som.

Jeg angrer fortsatt på konserter jeg ikke har dratt på. Fremst blant disse er Katatonia sist dem gjestet Oslo. Jeg kunne vel egentlig vært litt sliten på jobb dagen etter? Det hadde vel gått fint? 
Så mange band som en ellers også vil se, så er det kanskje bra jeg ikke bor i Oslo. Eller kanskje det er der jeg burde bo? Kommer vel ann på øyet som ser. 
Det er jo et problem nå at jeg kjøper konsert billetter hvis jeg føler jeg jobber for mye. Hvordan skulle jeg hatt tid til jobb i Oslo?

Nå har jeg bare 9 band igjen på lista mi for året, av band jeg har tenkt til å se i år.

Halestorm – 09.10
Et band jeg -nesten- har sett før. Min erfaring med Oslo Spektrum er at dem alltid starter første bandet da dørene åpner. Det har ihvertfall skjedd oftere enn ikke. Man rekker aldri første bandet for kvelden. Sist da jeg skulle på dem, var Taste of Chaos i 2010. Det ble derfor bare Buckcherry, Papa Roach og Disturbed, og ikke Halestorm. Jeg rakk så vidt det var 1,5 sanger, og ikke nok til at jeg vil kalle det en hel konsert.

Kamelot  – 22.10
Et band som jeg har litt sansen for. Dem lager mye OK musikk, noe bra. Med gjestevokalister som Björn “Speed” Strid og Elize Ryd så burde dem få til noe bra. 
Nå er jo også vokalisten dem har nå svensk. Føles litt mer lokalt med en gang. Har trua på at dette kan bli en bra konsert. 
Problemet er vel at det ikke er 18 årsgrense på konserten. Kjempe flott for dem under 18, litt surt for oss andre. 

Blackberry Smoke – 25.10
Blackberry Smoke er et band en kamerat av meg oppdaget og prøvde å konvertere alle han kom over til. Første låten jeg hørte var “One Horse Town”, og etter det har jeg oppdaget flere og flere ekstremt bra sanger hos dem. Mye av det har vokst på meg og jeg så dem sist i mars i fjor. Kjempe glad for at dem gjester lille Norge igjen nå i oktober!

The Night Flight Orchestra – 11.11
Når band medlemmer fra blant annet Soilwork og Arch Enemy bestemmer seg for å lage 70- og 80-talls rock, hadde man ikke forventet at det skulle fenge så enormt! Ikke at man hadde forventet at dem skulle begynne med det i utgangspunktet. Her hører man en annen side av Björn “Speed” Strid, og jeg må si det låter fantastisk. De nyere albumene har gått mer mot 80-tallet, men det er fortsatt enormt bra. Anbefaler alle som ikke har hørt om dem å søke dem opp. 
Dem har hentet inspirasjon av blant annet Foreigner, Whitesnakes, Abba med flere. 

Black Stone Cherry – 16.11
Et band jeg har vært fan av veldig lenge, men ikke hatt gleden av å se. Jeg heller kanskje mer mot mye av demmes eldre låter, men det kan bare være fordi jeg ikke aktivt har søkt opp musikk av dem på lenge. Ellers bruker jo musikken som gjør at man faller for et band, være den som sitter ved en lengst. Selv om kanskje nyere utgivelser er bedre. 

Shinedown – 28.11
Jeg har håpa og ønska at Shinedown skal ta turen til Norge igjen i mange år! Dem har ikke vært her siden 2008! 10 år etter sin Norges debutt, kommer dem altså tilbake. Her har vi en jeg vil kalle en av verdens beste vokalister. Bare hør, eller enda bedre, se, en av deres akustiske show på youtube. Noen av låtene ligger også på Spotify. Demmes versjon av Simple Man må være en av de beste noen gang lagd. 
Må si jeg virkelig gleder meg til denne konserten! Et lite håp om at man kan få en bra plassering langt frem til konserten!

Lamb of God, Slayer og Anthrax – 06.12
På sin avskjedsturne har Slayer tatt med seg Lamb of God og Anthrax. Jeg har allerede sett Slayer noen ganger før, men har ikke noe mot å se dem igjen.
Hadde dette vært en vanlig turne, så hadde jeg ikke dratt for å se dem. Jeg er ikke helt sikker på om jeg hadde dratt for å se dem bare fordi det er avskjedsturne heller. 
Nå skal jeg si noe som kommer til å gjøre mange sure. 
Jeg drar dit for Lamb of God. Randy Blythe og gjengen er grunnen til at jeg skal se Slayer. Anhrax er også, sånn OK, men ikke noe jeg ville dratt på sånn uten videre. 

 

 

Dette er sånn resten av året mitt ser ut hittil. Det er også noen band som allerede har smyget seg med for neste år, men det er for langt frem til å tenke på nå. 
Hvis man lurer på hva en skal gjøre utover høsten og vinteren, så anbefaler jeg å søke opp bandene som er nevnt her. Med sjangere som går fra country rock, pop-disco/vanlig rock til thrash og death metal, er det konserter fremover for alle type rockefrelste. 

Hadde det vært flere lesere, hadde jeg kanskje satt igang en liten konkurranse. Kanskje på et senere tidspunkt. 
Til neste gang!

 

#konsert #konserter #konsertfrelst #lambofgod #slayer #anthrax #halestorm #kamelot #blackberry smoke #nightflight #nightflightorchestra #80tallet #70tallet #blackstonecherry #shinedown #rock #metal #thrash #deathmetal #death #thrashmetal #poprock #musikk #sentrumscene #spektrum #johndee #rockefeller #abba #foreigner #fomo #music