Metallica 02.05.2018

Det har blitt veldig sporadiske oppdateringer. Jobb og konserter tar mye av tiden, og da går andre ting i andre-rekke.
Nå som Tons of Rock er ferdig, så er planen å gi en oppsummering av hver dag i løpet av de kommende dagene. Ellers er det ikke mer enn ei uke til både Prophets of Rage og Offsprings står på tur. 

Det er alltid noe magisk da Metallica kommer til Norge. Et band som klarer å selge ut Telenor Arena. Dem er det ikke mange av. Spesielt ikke av dem som i tillegg spiller så hard musikk som Metallica faktisk er. Når selveste Kvelertak er oppvarming sa deg seg selv at man måtte dra for å se dem. Samme hvor dårlig konsert-arena Telenor Arena faktisk er.
Metallica selv har blitt gamle med verdighet. Pulblikum derimot hører snart hjemme på gamlehjemmet.

Vi gjorde et stort forsøk på å faktisk få kjøpt billetter til å se Metallica i Sverige. Det viste seg for at Metallica på en fredag og lørdag var alt for populært. FOrhåndssalget ble utsolgt for fort. Vanlig salg ble utsolgt for fort. Så da endte det med plan B; Telenor Arena. Kjent for dårlig lyd og kaos når man skal komme seg ut.

Pakket klar med sprit og øl tok vi turen til Oslo. Det ble tog denne gangen, og siden alt annet var fullt bestemte vi oss for comfort. Vi fant oss noen tomme kaffekopper og helte øl i dem. Drikking på toget incognito style. Tre øl senere var vi i Oslo.
Her møter vi dem andre som skal være med før vi drar på hotellet for noen øl. Med store planer om å drikke både gin, vodka og øl før konserten var baggen fullastet. Vi tok tre-fire øl på hotellet før vi jaktet på mat. I kjent stil ble vi sittende å drikke ute alt for lenge. Tre øl, en burger og en Irish senere var vi på rommet igjen. VI tok derfor to øl til, slang med oss noen øl og gikk for å finne bussen til konserten. Så klart glemte jeg helt av brennevinet. Bare øl denne gangen altså. Det var lang kø for å komme inn og vi hadde forskjellige innganger. Vi delte oss dermed opp og gikk inn. Vi møtes så klart ved ølserveringen. Køståing er slitsomme greier, derfor er det viktig å få i seg nok væske.

Vi står ganske bra plassert for Kvelertak. Det er kanskje 6 folk foran oss, så bedre plassering kan vi ikke forvente. Kvelertak har bra sceneshow og dem spiller bra. Etter å ha sett dem flere ganger dem siste årene sitter sangene bra i hukomelsen. Av headbaning og synging så det desverre ut at jeg og Kiloen var dem eneste som var kjempe gira. Oss med horns-up samtidig som vi trener nakkemusklene, står resten der matt og ser på.
Vi forventet ikke mye fra publikum i dag. Ihvertfall ikke til Kvelertak, men litt energi må dem da kunne gi!

Kvelertak sine sanger gjør det som vanlig bra live. Bruane Brenner, Mjød, 1985, Evig Vandrar, Blodtøst og selvsakt: Kvelertak for å nevne noen. Man kan høre det på spotify versjonene av flere av sangene. Disse er laget for å bli spilt live. For å få med publikum. Dessverre var publikum ganske tamme denne gangen.

Da Kvelertak går noen av oss for å kjøpe øl. Jeg må tisse og leter da febrislk etter toalettet. Det viser seg at det eneste toalettet er på andre siden av arenaen. Ikke bare jeg som har holdt meg nei. Jeg stiller meg som nummer 2343 i toalettkøen og snakker med fremmende for å fordrive tiden. Flere som skal på TOns of Rock senere i år, så det var nok å snakke om.
Da jeg endelig kommer meg ut av toalett-kaoset og tilbake til konsert-kaoset bruker jeg evigheter på å presse meg tilbake til der vi sto. Jeg finner ingen av dem andre, og det er umulig å sende melinger eller ringe inne i konsertlokalet. Muligens er senderen er overbelastet. Jeg finner derfor ikke igjen dem jeg egentlig var med, men blir stående med noen fellesbekjente. Jeg får heller ikke noe mer øl før konserten er ferdig. Sånn er livet.

Metallica går på scena til stor jubel fra publikum.

Her får jeg æren av å høre han som står bak meg sin versjon av Hardwired, Atlas Rise! og Seek and Destroy. Han skal ha for at han kan tekstene og sang det han maktet. Hele publikum burde bestått av folk som han. Dessverre var resten av publikum ganske tamme her også. Lyden fra scena var lav, da spesielt vokalen. Derfor hørte jeg ikke stemmen til Hetfield før Motorbreath.
En sang jeg ikke kan teksta utenatt på, ogheller ikke hjelpe vokalisten som sto bak meg.
Han sang også litt lavere på Santitarium og nesten ikke i det hele tatt på Now That We Are Dead. Det irriterer meg litt at jeg ikke fikk hørt Hetfield på Hardwired og Atlas Rise, men i det minste fikk jeg hørt Now That We Are Dead med hans stemme.

Det nye albumet gjør det bra live, og da spesielt de to åpningslåtene. Jeg hørte ikke noe til vokalen, men trommene og bassen sparket bra.

Metallica gjør flere forsøk på å få med publikum, med varierende hell. Dessverre er det ikke bare Metallica som har blitt gamle. Publikum viser alderen sin mye mer tydelig enn rockestjernene.

Metallica fortsetter med slagere og innslag som dem ikke spiller så ofte. Det er få band som varierer setlista så mye fra konsert til konsert som Metallica, noe som er femenomenalt. Dem har så mange bra sanger å ta av, at det generelt ikke er noe problem.
Etter at bandet har spilt Halo on Fire blir det et innslag av en coverlåt ingen i publikum hadde forventet. Kirk og Rob spiller ?Take og Me? av Aha. Jeg tror vi alle kan være enig at det er bra Hetfield er vokalsiten til vanlig, men det var et morsomt innslag. Publikum viste også sin beste side med skikkelig allsang.

Settet blir avsluttet med One og Master of Puppets. To av sangene mange i publikum har ventet på. Det er bra trykk og publikum ble litt bedre etterhvert de også.
Encore låtene besto av Spit out the Bone, Nothing Else Matters og Enter Sandman.

Alt i alt en bra konsert. Jeg vil gi Metallica en sterk fem, mens pulbikum dessverre får en toer. Det som ødela mye av det magiske med konserten lå ikke på Metallica, men arenaen dem spilte på og publikum. Dårlig lyd, publikum som lever opp til alderen sin med mer.

Vi brukte flere timer på å komme oss ut. Vi klarer å treffe på noen fra Nord-Norge som har slekt i distriktet vi var i fra på bussen og det ble pratet mye -shit- med denne raringen før vi kom oss til hotellet. To av personene som var med oss hadde klart å bli kastet ut av Telenor Arena for å være for fulle. Noe jeg trodde nesten var umulig. Han ene klarte å snike seg inn igjen, mens han andre på stående på utsiden, strømløs.

Vi tok noen øl til på hotellet og prøvde å finne noe uteliv. Det var ikke noen kjempe stemning noe sted egentlig og flere steder kom vi ikke inn pågrunn av at en av oss var litt sliten i øynene.
Derfor gikk turen tilslutt tilbake til hotellet hvor vi spilte Kaptein Sabeltann sanger på fullt volum som et lite nachspiel.

 

#Metallica #Metallica2018 #Metall #Metal #Rock #Konsert #LiveMusikk #fylla #Kvelertak #TelenorArena #Oslo