Sparzanza og Amarnthe på Gregers, 17.12.17

Første gangen jeg hørte om begge disse bandene var i 2011. Begge skulle spille på Metaltown i Gøteborg. Jeg fant mange band det året via Metaltown som jeg har hørt mye på senere.
Sparzanza fikk jeg sett på telt-scena, men Amaranthe spilte på en ennå mindre scene. Her var det lang kø for å komme inn lenge før konserten startet. Jeg fikk dessverre bare sett en av bandene det året.
Sparzanza hadde gitt ut Folie a Cinq det året, med noen av de beste sangene dem har. Temple of the Red Eyed pigs er sangen jeg husker best fra den konserten, mens resten går litt i ett.
Vi snakker om nesten 7 år siden, så jeg håper jeg er tilgitt for det.
Amaranthe har jeg sett på Metaltown 2013, Tons of Rock 2017 og nå igjen på Gregers i Hamar.
Sparzanza har nylig gitt ut et nytt album og det har gått nesten på repeat de siste ukene. vi har også hørt igjennom mye av det eldre igjen, og både jeg og kameraten som skal med skjønner ikke hvorfor dem har gått i glemmeboka hos oss de siste 6 årene.
Amaranthe derimot har tapt seg litt på nyere album. Her er det nok mange forskjellige meninger, men jeg og Kiloen var ihvertfall enig der.

 

Vi tok som vanlig noen øl før konserten, en blanding eller kanskje to, før vi tok taxien ned til sentrum. Kiloen var treg med å drikke opp ølen sin og vi ble stående på utsiden av konsertlokalet noen minutter for å få tømt ned denne. 
Heldigvis for meg! For rett da han er ferdig med ølen går hele Amaranthe forbi oss. Jeg ser først guitaristen, men kobler ikke hvor jeg har sett han før, men han så veldig kjent ut. Da jeg snur meg tilbake passerer Elize rett foran meg. Så jeg trengte meg på og fikk tatt et bilde med Elize. Kiloen små flau, men han kunne ta et bilde.

Elize rett før konserten!

Vi beveger oss så inn i lokalet. Som alltid går vi først til baren. En drink og en øl på hver.
Jeg bestemmer meg for å kjøpe en Sparzanza t-skjorte, siden dem var mye fetere enn Amaranthe sine. Pratsom som jeg alltid er, blir jeg stående å prate med selgeren. Vi har hatt mange gutteturer til Karlstad, og siden Sparzanza er derifra er det lett å finne ting å prate om. Han anbefaler oss å ta turen bortom igjen etter konserten, siden hele bandet vil bli stående en stund ved standen.

Vi takker for tipset, og drar oss inn i folkemengden da konserten starter. Vi blir stående ganske nærme scenen, ølen i hånden og klar for at Sparzanza skal komme på scenen.

Dem begynner med en sang fra det nye albumet. Announcing the End. Sangen som deler tittel med det nye albumet. Vi er i headbanging humør og det får vi muligheten til her. Vi har hørt sangen sikkert 40 ganger siden den kom ut, og vi synger av full hals. Pine Barrens er neste sang. Vi headbanger oss igjennom delene vi ikke kan, og synger med på refrenget. Det samme gjelder på flere andre sanger, men vi kan ihvertfall litt av alt som blir spilt. Vi er godt forberedt. Kiloen har som vanlig lært set setlista utenatt på forhånd.

Sparzanza’

I mellom sanger blir det pratet med publikum, og siden dem er i Hamar, blir så klart hockey nevnt. Stemningen er bra, men jeg er skuffet over mye av resten av publikum. Det er tydelig at dette ikke er bandet dem er her for å se. Dem som står fremst ved gjerdet beveger så vidt litt på hodet sitt.
Follow me, en sang fra Folie a Cinq gir mer allsang. Altså fra meg og kompisen min, som ser ut til å være de eneste som har hørt sangene før.
Vindication, kanskje den beste sangen fra det nyeste albumet sitter som en kule. Det gjør forsåvidt Alone With a Loaded gun som kommer etter, eller noen av de andre sangene.
Sparzanza gjør et fantastisk jobb. Selv om det er noe headbanging blant resten av publikum føler jeg at det ikke er den stemningen Sparzanza fortjener.
Dem avslutter med sin mest kjente sang; Temple of The Red Eyed Pigs. En verdig avslutning av en veldig bra konsert.

Sparzanza er ferdig. Vi stikker til baren. En øl og en drink til. Det er viktig å holde seg hydrert i varmen.

Sørger også for å kvitte oss med oppsamlet væske før vi igjen beveger oss inn mot folkemengden. Prater litt til med selgeren for Sparzanza. For det meste om konserten, som vi mener var helt knall. Det skjer ting på scena igjen, og vi beveger oss lengre inn.

Det er tydelig at publikum er her for Amaranthe. Jubelen før dem i det hele tatt går ut viser dette. Vi kommer oss igjen ganske langt frem. Denne gangen krevde det litt mer jobb. Det er flere som vil lengre frem. Vi er motsatt av resten, og var her for Sparzanza, så vi trenger ikke de beste plassene.
Det starter med Maximize. En sang jeg egentlig ikke kan. Vi headbanger med som vanlig.
Etter enda en sang jeg egentlig ikke kan, kommer Digital World, Dynamite og 1 000 000 lightyears. Mye av grunnen til at jeg vil høre og se Amaranthe i disse sangene.

Elize og Amaranthe

Publikum er mye mer med, og det er upåklagelig show
Under en sang får en i pulbikum lov til å synge med. Da han blir rakt mikrofonen, viser det seg at han faktisk ikke var halvdårlig til å synge. Han får faktisk være med opp på scena! Til fryd for publikum ble han så klart han som ble tatt opp!
Det blir spilt mange av sangene som har gjort dem kjente. Publikum kan de fleste sangene, og det er bra stemning. generelt. Selv om showet er bra, er det tydelig for meg at jeg heller mer mot det eldre dem har. Men det er bra live. Det er ofte det med det meste av musikk fra band jeg ser live. Stemningen hjelper så klart på dette.
Jeg beveget meg litt bort fra scena før det ble encore. Før encore kom Hunger. Sangen som virkelig gjorde dem kjent. Encore ble avsluttet med Nexus. Begge to bra sanger å avslutte med. Det er tross alt mange i publikum som spesielt vil høre akkurat de to sangene.

Etter begge bandene er ferdig blir vi stående å prate med Sparzanza. Jeg får dem til å signere t-skjorta jeg har kjøpt, og så kjøper jeg en plakat så dem får signert den. Vi blir stående å prate ganske lenge. Om konserten demmes, nyeste albumet, hockey, Karlstad og andre konsert opplevelser. En trivelig gjeng. Dem spiller på hjemmeplan i romjula, og hadde jeg hatt tid hadde jeg reist til Karlstad for å se dem.

Dem skal spille i Oslo dagen etter, så dem pakker sammen og gjør seg klar for å finne hotellet. Anmeldelsene av denne konserten sier som meg; dem fortjener å være mer kjent!
Jeg og kameraten min beveger oss videre til Sebs. En metal/rock pub i Hamar.
Etter en stund så møter jeg på bassisten til Amaranthe i toalettkøen. Jeg klarte å kalle han for Malfoy (fra Harry Potter). Resten av kvelden tittet han stygt på meg. Jaja tenkte jeg, det skal jeg overleve.
En god stund senere endte jeg med å sitte i baren med guitaristen i samme band. Vi ble stående å prate i de siste 20 minuttene før stedet stengte. På dette stadiet er jeg seks øl forbi å ha sjans til å huske hva det ble snakket om, men alt i alt en fantastisk bra kveld!

 

Det finnes flere bilder fra kvelden. Beklageligvis er jeg en av dem idiotene som tar alt for mye bilder og i tillegg filmer alt for mye av konserter.

 

#musikk #konsert #sparzanza #amaranthe #hamar #gregers #rock #metal #metall #rockekonsert #metalkonsert #alkohol #fyll #fylla #rockeblogg #metallblogg #metalblogg #rockblogg